GEMEENTELIJKE KLEUTERSCHOOL LOTHARINGENKRUIS
Onthaalklas en 1e kleuterklas
Op een dag stappen peuters en kleuters de klas van juf Nadine binnen, de één al wat dapperder dan de ander, hier en daar wel een traantje, maar wees gerust, al snel worden de kapoenen getroost en kan het avontuur beginnen ! Want ... hier valt heel wat te beleven !
We maken kennis met elkaar, met de juf en met de klaspop Jules.
We ontdekken de verschillende speelhoeken en leren welk speelgoed in welke speelhoek moet. Zo kunnen we zelf na het spelen ook netjes opruimen ! Al gauw kent iedereen de dagrituelen. Als je de ‘gelukzak’ bent, heb je wel een bijzonder dagje want dan mag je op de speciale stoel zitten en de juf helpen met allerlei taken. We beginnen in de kring met het ochtendlied, de juf vertelt over de daglijn en wat we vandaag allemaal zullen beleven, we doen een geleide activiteit en na het vrij spel ruimen we op met het opruimlied. Nog een verhaal om de dag af te sluiten en dan weet iedereen dat mama of papa eraan komt als we samen het avondliedje zingen.
Ook jij bent welkom in de klas van Juf Nadine en Jules !
Kom er gezellig bij !
Op donderdag komt juf Kathleen, de kinder- verzorgster. Zij helpt ons met duizend-en-één dingen, maar ... al gauw kunnen we zelf onze jas aandoen, onze schooltas openen, alleen naar het toilet gaan, ...
Op dinsdag en donderdag mogen we naar de grote zaal. Dan gaan we turnen met juf Marijke.
Pssst ... ga jij nog niet op het potje ? Daar kunnen we samen aan werken hoor, maar ... begin jij thuis ook al te oefenen ? Mama’s en papa’s ... hier lees je hoe het kan.

Kijk maar hoe Jules zijn jas aandoet.

muzische expressie :  tekenen en schilderen, knutselen, toneel,  dans, ... fijne en grove motoriek oefenen werken aan sociale vaardigheden de zintuigen prikkelen   en taal ontwikkelen denkontwikkeling : sorteren, tellen, puzzelen, ...

Kijk maar wat we doen