GEMEENTELIJKE KLEUTERSCHOOL LOTHARINGENKRUIS
2e kleuterklas
De peuters en kleuters van juf Nadine worden groot en dan zijn ze klaar om naar de tweede kleuterklas te gaan. Welkom bij juf Wendy, kleine Roe en Dikkie Dik !
Samen met onze vriendjes zijn we klaar voor nieuwe uitdagingen. In de klas is het leuk om de verschillende hoeken, materialen en speelgoed te ontdekken en zelfstandig te leren spelen en werken.
Elke morgen leren we samen met de klaspop tellen, vullen we verschillende kalenders aan en starten we onze dag met een liedje. In het weekend mag Dikkie Dik bij één van de kleuters gaan logeren. Ook zijn blokboekje mag mee. Samen met Dikkie Dik vertelt de kleuter dan op maandag het verhaal uit het blokboek aan de hele klas. In het begin is dat moeilijk, hoor, maar we doen het graag !

Wie gaat er mee op stap ?

Samen met de 3e kleuterklas plannen we verschillende uitstappen. Willen we over techniek leren, dan houden we een projectweek en gaan we op uitstap naar Technopolis. Leren we over de boerderij, dan maken we een uitstap naar een kinderboerderij en wandelen we naar de vele weilanden in de buurt van onze school waar prachtige paarden staan. Dino’s vinden we in het Museum voor Natuurwetenschappen en kunst in Museum M in Leuven. Met de gemeentebus rijden we naar het theater of naar een workshop. We doen ook mee met de activiteiten uit onze buurt.

Kom maar binnen ...

Onze grote tuin maakt van onze school een uitzonderlijke school. We spelen in de zandbak, op de glijbaan, op de fietsen, met de bladeren, takken, eikels, ... en kunnen ons helemaal uitleven !

Rollebollen

We hebben een mooie turnzaal met veel materiaal en een leuke turnjuf.
veldloop in Maleizen
bootjes maken voor de Meerwandeling

Schrijfdans en schrijbelen

Weet jij wat dat is ? Wij oefenen heel grote schrijbewegingen op muziek en juf Wendy let erop hoe we onze potloden of stiften vasthouden. Kribbel krabbel is voor de kleintjes, wij ‘schrijbelen’ ...
en tekenen een echt kindje met hoofd, buik, armen,benen,...
kleine Roe